De 3e paragraaf van LES 2

De 3e en voorlaatste paragraaf van les 2 verschijnt omstreeks 9 december en gaat over de verschuivingen in de Documentaire Fotografie. Louis Visseren, bondsmentor/coach, heeft in deze paragraaf vanuit zijn expertise een inleiding geschreven over de documentaire fotograaf Robert Frank. In de jaren 60 in de vorige eeuw zorgde hij met zijn boek ‘the Americans’ voor een doorbraak . In deze paragraaf komen ook ‘hedendaagse kopstukken’, zowel nationaal als internationaal aan bod. ‘OUT OF THE BOX’ zou ook een aardige titel voor deze paragraaf geweest zijn!

Ik merk dat een aantal deelnemers aan deze lessencyclus steevast de opdrachten verwerken en opsturen. Het is natuurlijk geen must. Ik vermoed dat er fotografen zijn die het bij lezen en ‘snuffelen’ houden terwijl anderen juist de opdrachten fijn vinden om e.e.a. verder in de praktijk te brengen. En, natuurlijk kun je ze maken maar niet insturen. Allemaal naar je eigen wens. De opdrachten die ik binnen krijg plaats ik. Alles wat in mijn denkbeeldige fototas zit, heb ik dankzij anderen. Door over hen te lezen, met hen te praten, te kijken naar hun werk, met andere over fotografie te praten, te discussiëren. Niets meer en niets minder. In mijn onderwijsloopbaan heb ik jongeren proberen te leren dat ze veel van elkaar kunnen leren. Zo zie ik dat ook door de opdrachten te delen, vrijwillig!

Opvallende foto van Wim die hij instuurde voor opdracht 2.1
Opvallende foto van Trees die zij instuurde voor opdracht 2.1
Opvallende foto van Roos die zij instuurde voor opdracht 2.1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *