WELKOM

WELKOM op dit platform

Dit is een educatief platform over DOCUMENTAIRE FOTOGRAFIE. Een lessencyclus die je in je eigen tempo kunt doorwerken. Ook een platform waarin je eigen werk kunt publiceren of voor kunt leggen aan anderen en aan mij.

Jarenlang verzorgde ik diverse lezingen/workshops over documentaire fotografie veelal bij fotogroepen.

Nu in coronatijd is dat (even) niet aan de orde. Dat is een belangrijke reden voor mij om deze site te maken. Mijn lezing vorm ik nu om in verschillende paragrafen en lessen. De paragrafen zijn steeds opgebouwd met een klein deel theorie en achtergrondverhalen, een of enkele voorbeelden van fotografen en een kleine opdracht waaraan je -als je dat wilt- kunt werken. Steeds wordt een specifiek onderdeel behandeld in ongeveer vier paragrafen. Alle paragrafen zijn gepubliceerd (1 oktober 2021 was de site volledig gerealiseerd).

Uitgewerkte opdrachten of eigen projecten en andere interessante informatie over documentaire fotografie zijn gedeeld op dit platform.

Deelname aan dit PLATFORM is kosteloos. Ik heb geen commercieel doel met dit platform. Het delen van deze lessencyclus is gebaseerd op de ‘liefde voor de fotografie’. De fotografie heeft mij veel gebracht en mij in de gelegenheid gesteld kennis en verhalen te delen met anderen. Mijn onderwijsloopbaan had alles met educatie en kennisoverdracht te maken en heb ik eveneens met veel plezier gedaan. Zie het platform in dat licht.

DEELNEMEN

Er is inmiddels een E-boek documentaire fotografie verschenen. Ga naar mijn website en vraag het E-boek kosteloos aan.